Drukkerij Schoonaert
Drukkerij Schoonaert
Drukkerij Schoonaert

De IJzerbode

In januari 1970 staken Roger Blondeau en Guido Schoonaert de koppen bijeen en werkten samen het eerste nummer van een nieuw tijdschrift "De IJzerbode" uit, dat voortaan iedere maand zou verschijnen.
De IJzerbode behandelt vele populair-wetenschappelijke onderwerpen, haalt folklore uit de streek weer uit de kast, behandelt streekeigen geschiedenis, interviewt plaatselijke dorpsfiguren, plaatst artikels over activiteiten die in het omliggende doorgaan, enz...
De eerste nummers telden slechts 4 bladzijden, maar De IJzerbode groeide snel uit tot een veel gelezen tijdschrift van 24 tot 28 bladzijden.

Met de steun en inzet van een aantal trouwe medewerkers zijn we reeds aan onze 53e jaargang toe. De IJzerbode wordt gratis huis aan huis bedeeld in de gemeenten Roesbrugge-Haringe, Proven, Krombeke, Watou, Abele, Sint-Jan-ter-Biezen, Beveren en Stavele (ongeveer 3300 huizen) en telt nog ongeveer 350 betalende abonnees, zelfs tot in Amerika toe.

De IJzerbode verschijnt halfweg de maand, uitgezonderd in augustus.

Er is steeds publiciteitsruimte beschikbaar. Wil je je bedrijf voorstellen, acties promoten.... dan is dit een ideaal en betaalbaar middel. Contacteer ons op christine@drukkerijschoonaert.be voor de kostprijs.

Hieronder kan u de voorbije edities online raadplegen: